Astazi m-am gandit sa va prezint cateva microfoane care pot fi utilizate la calculator, cu calitati de studio, si care se conecteaza prin USB.
Calitatile lor se datoreaza capsulelor microfonice cu membrana cardeoida, adica in forma de inima, care capteaza vocea in centru, reducand captarea laterala a sunetului la plus minus 5cm de la punctul central al membranei, transformandu-le in microfoane uni directionale.
Majoritatea dintre ele, sunt microfoane de condensator polarizate extern, care au un raport semnal zgomot, peste 75 de decibeli, ceea ce le confera o sensibilitate de captare mult mai mare decat a celor dinamice care se bazeaza pe o bobina.

<

h3>Behringer C1U

<

h3>
Primul microfon pe care il voi prezenta, este Behringer C1U, UN MICROFON CONDENSER LA PRETUL DE 55 DE EURO, care se conecteaza prin USB, dar care are in interior si o placa de sunet, oferind posibilitatea de a putea avea control asupra volumului, putand sa iti asculti si sa iti ajustezi volumul captarii vocii.
Deasemeni, are si un ridicator de tensiune, care converteste tensiunea de 5V a alimentarii prin USB, in 48 V, tensiune necesara alimentarii condensatorului, care ofera un sunet profund, echilibrat si puternic, diminuand totodata si zgomotul de fond, datorita dinamicii sunetului pe care acesta o ofera.
Consider ca acest microfon, este o buna obtiune pentru aceia care doresc un sunet profund, limpede si fara zgomot de ambient, sunet pe care il intalnim la microfoanele pe care le conectam la o masa de mixaj.
Acest Microfon, il recomand vocilor masculine, datorita predilectiei lui pentru sunetele sub joase si joase.

Samson C01U

Un alt microfon este Samson C01U, si tot in aceeasi gama, putem gasi si Samson Meteor USB, ambele fiind microfoane cu caracteristici asemanatoare, cel de al doi-lea, fiind usor diferic din punct de vedere al constructiei, si al restrangerii zonelor laterale de captare.
Aceste microfoane, au predilectie pentru sunetele medii, inalte si sub inalte, motiv pentru care, le recomand vocilor feminine, sau celor masculine cu o tonalitate apropiata de frecventele medii.
Pretul lor, variaza intre 70 si 90 de euro, un pret accesibil zic eu, daca dorim un sunet mai slefuit si o dinamica mai buna a vocii.

Rode NT

Microfonul Rode NT, este unul dintre microfoanele cu conexiune USB, cu o auditie extrem de echilibrata, fabricantul axandu-se mai mult pe temperatura sunetului, adica, oferind utilizatorului o sonoritate foarte apropiata de neutru, in sensul ca nu coloreaza sunetul nici spre inalte, medii sau joase, ci spre o naturalete a vocilor si a ambientului, microfon care se bucura de prestigiu in randul cumparatorilor.
Pretul lui este de 135 de euro, suma pe care o consider rezonabila daca ne gandim la faptul ca, pe langa calitatile microfonului, putem remarca si pe cele ale placii sale de sunet, prevazuta cu doua potentiometre amplasate pe corpul microfonului, unul dintre ele fiind destinat controlului asupra semnalului microfonului, iar cel de-al doi-lea, servind ca balans intre playback-ul placii de sunet, pe care putem arunca Winamp-ul sau orice alt player instalat in calculator, si semnalul microfonului.
Deasemeni, cu ajutorul iesirii de casti amplasate pe carcasa microfonului, putem intretine o conversatie de Skype, folosind cel de-al doi-lea potentiometru, cu care putem echilibra intrarea de Skype, adica microfonul, cu iesirea, adica vocea interlocutorului nostru.

Blue Yeti Pro

Ultimul microfon pe care vreau sa il prezint, se numeste Blue Yeti Pro, costa 225 de euro, pret justificat de fabricant, prin complexitatea acestui produs.
Caracteristici:
Trei capsule microfonice cu condensator de 14mm, polarizate extern, care ofera posibilitati multiple dupa cum urmeaza:
Microfonul poate fi omni directional, cu cele trei capsule functionand, bidirectional, functionand cu doar doua capsule, unidirectional, functionand cu o capsula care are membrana cardeoida, si stereo, functionand cu doua capsule dar cu separatie si expandare stereo pe cele doua canale.
Deasemeni, microfonul foloseste doua moduri de conectare, unul printr-un cablu USB pentru conectarea la calculator, iar cel de al doi-lea, intr-un mixer, printr-un cablu avand la un capat o mufa cu 7 picioruse, care intra in microfon, si terminandu-se la celalalt capat cu o bifurcatie in doua mufe XLR pe care le conectam la doua canale in mixer, iar pentru a avea o auditie stereo, folosim cele doua butoane de balans ale celor doua canale, invartindu-le unul spre maxim stanga, iar celalalt spre maxim dreapta.
Toate microfoanele vind cu trepied sau suporturi speciale pentru a fi amplasate pe o masa, Behringer C1U, venind si cu un software care este defapt un egalizor grafic, cu ajutorul caruia putem modela putin auditia microfonului.

Insperanta ca aceste informatii va vor folosi, va urez spor la treaba!

Categorii: Recenzii

0 comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.