Prezentare mixere ale companiei Mackie

Astazi va voi prezenta, cateva mixere ale companiei Mackie, companie care se dedica aparaturii de studio, dar care la aceleasi standarde de calitate, fabrica mese de mixaj la preturi mai accesibile, insa cu obtiuni mai putine, in functie de pretul acestor mixere.

Mackie 402VLZ4

Voi incepe cu cel mai ieftin mixer din seria VLZ4 de la Mackie, un mixer extrem de accesibil, supranumit mixer de birou, datorita dimensiunilor sale foarte reduse si a greutatii sale de aproape 2Kg.
Acest mixer, are doua intrari de microfon, dotate cu celebrele preamplificatoare Onyx si alimentare fantom la 48V pentru microfoanele condenser, 4 intrari mono de linie, care cuplate doua cate doua, pot deveni doua intrari stereo, in functie de dorintele si necesitatile utilizatorilor.
Dispune de un egalizor grafic cu doua benzi, inalte si joase, si de o intrare auxiliara destinata procesoarelor de sunet.
Carcasa este una robusta, metalica, mixerul dispunand de o alimentare heart planet, capabila sa se adapteze la toate tensiunile de retea folosite in toate tarile lumi.
Pret 98 de euro.

Mixer Mackie 802VLZ4.

Spre deosebire de modelul anterior, acest mixer are 8 canale, care se impart in 3 grupe:
Trei intrari de microfon cu aceleasi preamplificatoare Onyx, trei intrari stereo din care una este si intrare de microfon si intrare de linie stereo, iar ultima grupa, ofera doua canale auxiliare, destinate cuplarii a doua procesoare de sunet, indiferent de model:
Asa cum am spus, incep sa se adauge obtiuni, cum ar fi:
Egalizor cu trei benzi, (inalte, medii, joase), potentiometru de gain, care adauga sau reduce dinamica intrarilor, si obtiunea P.F.L. sau preascultare, care ne permite sa redirectionam semnalul pe casti, eliminandu-l totodata de pe iesirea generala.
De mentionat faptul ca, ambele modele prezentate, au potentiometrii rotativi, capsulati si ermetizati contra prafului, aceeasi alimentare fantom pentru canalele de microfon, acelasi corp metalic, si acelasi gen de alimentare, heart planet.
Pret, intre 185 si 215 euro, in functie de magazinul care il comercializeaza.

Mixer Mackie 1202VLZ4.

Acelasi gen de mixer, doar ca numarul de canale este mai mare, adica 12, motiv pentru care si pretul urca intre 280 si 300 de euro.

Mixer Mackie 1402VLZ4.

Acest mixer, are o structura usor diferita, in sensul ca are 14 canale, dintre care:
4 intrari de microfon, 4 intrari stereo, preascultare, alimentare fantom, egalizor cu 3 benzi,buton lou kut care reduce frecventa de bas de sub pragul de 80Hz, 4 canale de auxiliar, si ceea ce este imbunatatit la acest mixer, este faptul ca potentiometrii de volum sunt liniari, permitand un control mai exact asupra volumului fiecarui canal.
Pret 350 de euro.

Mixer Mackie 1642VLZ4

Mixerul acesta este unul dintre cele mai cumparate modele, fiind cel mai pregatit pentru broadcasting adica emisie radio, pentru imprimari de studio si bineinteles pentru sonorizari de trupe, avand multiple posibilitati de rutare de semnal.
Mixerul are urmatoarea configuratie:
10 intrari de microfoane, cu aceleasi excelente preamplificatoare Onyx, 10 intrari de linie mono, dintre care primele doua, au adaptare pentru semnal digital de mica intensitate, adica pastile de amplificare pentru instrumente electro acustice, doze de ghitara electrica, etc, 4 canale stereo, 4 subgrupuri de rutare de semnal, egalizor cu 3 benzi si medie semi parametrica, sistem care se incadreaza in standard-ul de sunet britanic, 4 canale auxiliare, preascultare pre fader si post fader, care controleaza semnalul audio, inainte si dupa volumul fiecarui canal, intrarile auxiliare sunt cate 4 pe fiecare canal, avem deasemeni 4 iesiri pentru monitorizare a sunetului, adica pentru boxe de control care se plaseaza pe scena pentru ca interpretii si trupa sa aiba control asupra a ceea ce canta, mai avem o intrare si o iesire stereo tape, pentru semnal de linie destinat magnetofoanelor si casetofoanelor, adica acelor aparate care au un semnal peste 400mili Volti, avem filtru lou kut pe fiecare canal si potentiometru de gain, potentiometrii liniari cu lungime de 60mm pentru volumele canalelor, subgrupurilor si al volumului general.
Trebuie sa mentionez faptul ca toate modelele de mixere prezentate, au un standard de auditie, cuprins intre 20Hz si 50000kHz, si pragul de distorsiune sub valoarea de 0,0007%.
Pretul acestui mixer, este de 600 de euro.
In urmatoarea prezentare, voi aduce in atentia voastra mixer-ul Behringer 1622U, un mixer extrem de economic in privinta pretului, dar care are bineinteles, un standar multisor sub mixerele Mackie.

Sper sa va fie de folos aceasta prezentare si nu uitati!
Atunci cand cumparam un mixer, trebuie sa stim bine pentru ce anume il cumparam, si sa nu ne zgarcim prea mult la pret, daca dorim un mixer de calitate.
Trebuie stiut faptul ca un asemenea aparat, il cumparam pentru o perioada mai lunga de timp, deci, e preferabil ca investitia sa fie pe masura unitatii de timp, si pe masura calitatilor oferite de model.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.