asistenţă Windows şi Ajutor

Sistemul de ajutor şi asistenţă Windows conţine o mare cantitate de informaţii de ajutor sau de asistenţă şi o varietate de metode de obţinere a ajutorului dorit.

 Puteţi face căutări după cuvinte sau fraze, să răsfoiţi prin paginile pline de informaţii, să utilizaţi legăturile pentru a adăuga informaţii suplimentare la pagina curentă sau să mergeţi într-o pagină nouă, să vă conectaţi la situl Windows pentru a găsi mai multe informaţii on-line. Puteţi cere chiar asistenţă on-line de la variate surse, inclusiv modificarea unor setări de la distanţă de către un prieten conectat la computerul dvs.

Pornirea sistemului de ajutor şi asistenţă Windows

 Sistemul de ajutor şi asistenţă Windows se poate deschide în 3 moduri:

* Apăsaţi tasta Windows+F1
* Deschideţi meniul Start şi căutaţi cuvântul „ajutor” şi apoi apăsaţi Enter pe Ajutor şi asistenţă Windows
* Deschideţi meniul Start, apăsaţi Tab o singură dată şi apăsaţi „a” până ajunge focarul pe „Ajutor şi asistenţă Windows”, apoi apăsaţi Enter.

Pagina de Start pentru Ajutor şi asistenţă Windows

Descrierea ferestrei pentru utilizatorii nevazatori:
Aceasta este pagina de Start pentru Ajutor şi asistenţă Windows. Ea are o bară de titlu ce conţine o pictogramă pentru meniul sistem, numele programului şi 3 pictograme, Minimizare, Maximizare şi Închidere. Pictograma Închidere este roşie, ceea ce indică faptul că fereastra este activă.
Sub el este un rând de pictograme, de la stânga la dreapta acestea sunt „Înapoi” (Alt+săgeată stânga), „Înainte” (Alt+săgeată dreapta), „Pagină de pornire Ajutor şi asistenţă” (Alt+Home), „Imprimare (CTRl+P), „Răsfoire ajutor”, „Întrebaţi” (Alt+A) şi „Opţiuni” (Alt+O). Sub acestea se află o casetă de căutare (F3) care are un cursor haşurat ce indică faptul că deţine focarul, deci puteţi tasta ceva aici. Restul ferestrei conţine informaţiile principale incluse de sistemul de ajutor şi poate conţine text, legături şi grafice. La baza ecranului se află încă două pictograme „Mai multe opţiuni de asistenţă” (Alt +M) şi „Ajutor Off-line” (Alt+N).
Sfârşitul descrierii.

 După ce se deschide pagina, focarul se va afla în caseta de căutare. Dacă ne deplasăm în ordinea Tab-urilor nu vom da de pictogramele din partea de sus sau partea de jos a corpului paginii. Toate pictogramele acestea au comenzi rapide, în afară de pictograma "Răsfoire ajutor" pe care o veţi putea accesa cu ajutorul meniului Opţiuni.

 Ajutor şi asistenţă se prezintă şi poate fi răsfoită ca un sit web.
 Aici sunt alte câteva puncte demne de luat aminte:
  1. Pictogramele „Întrebaţi ” şi „Informaţii despre alte opţiuni de asistenţă” duc spre acelaşi ecran.
  2. La un moment dat, nu puteţi avea decât o singură instanţă deschisă a sistemului Ajutor şi asistenţă Windows.
  3. Pentru a muta focarul pe caseta de căutare apăsaţi F3.
  4. Anumite pagini de ajutor conţin legături care pot fi utilizate pentru a afişa mai multe informaţii despre un subiect particular. Apăsaţi Enter pe una dintre aceste legături pentru a adăuga detalii în pagina curentă. De îndată ce detaliile au fost adăugate, aceeaşi legătură poate fi folosită pentru a ascunde aceste detalii. Paginile care includ această facilitate vor include o legătură numită „Afişare totală” în partea cea mai de sus a paginii.
  5. Pentru a imprima ecranul curent folosiţi meniul Opţiuni (Alt+O) sau comanda rapidă pentru imprimare (Ctrl+P) pentru a deschide dialogul „Imprimare”. Dacă vreţi să imprimaţi toate informaţiile activaţi mai întâi legătura ” Afişare totală”.
  6. Meniul Opţiuni include opţiunea „dimensiune text” cu ajutorul căreia puteţi modifica uşor mărimea caracterelor utilizate în toate paginile sistemului de Ajutor şi asistenţă Windows.
  7. Dacă sunteţi conectat la Internet, „Ajutor Off-line” va deveni „Ajutor on-line” care poate conţine informaţii actualizate.
  8. Închideţi sistemul de ajutor şi asistenţă apăsând combinaţia Alt+F4.
  9. Uneori, legăturile din ecranul Ajutor şi asistenţă vă vor duce în fereastra Panoului de control pentru a duce la bun sfârşit acea acţiune.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.