Ce este Internetul

„Internetul” este o reţea internaţională cu milioane de computere care stochează informaţii pe care ceilalţi utilizatori le pot accesa.
Pentru a vă conecta la Internet, aveţi nevoie de un cont la furnizorul de servicii Internet (Internet Service Provider” (ISP)) şi de o metodă pentru a vă conecta computerul la ISP.
Un ISP este asemănător unei porţi către internet; conectându-vă la el puteţi accesa tot ce este disponibil pe Internet. El vă oferă şi alte servicii, cum ar fi un cont de email sau spaţiu pentru a vă păstra propriile pagini web.
Există două metode de conectare la Internet.
Prima vă conectează computerul cu furnizorul de Internet prin linia telefonică sau printr-un circuit din fibra de sticlă. Computerul dacă este unul singur se va conecta printr-un aparat numit modem sau dacă conectăm mai multe computere avem nevoie de un aparat mai complex numit router.
A doua constă într-o legătură fără fir (wireless) care face legătura prin unde radio cu furnizorul de Internet.
Atenţie! Dacă vă conectaţi la Internet şi nu vă luaţi precauţiile necesare riscaţi să vi se fure anumite informaţii de pe computer, cum ar fi de exemplu datele cărţilor de credit folosite la cumpărăturile făcute pe Internet. De asemenea, persoane sau programe pot să vă altereze sau chiar să şteargă informaţiile de pe computer.
De aceea este bine să vă instalaţi pe computer o serie de programe de protecţie numite, antiviruşi, paravane de securitate sau anti-înşelăciune. Nu costă foarte mult şi merită toţi banii dacă ne gândim cât v-ar costa asemenea atacuri informatice.
Odată conectat la Internet, veţi putea folosi servicii ca, poşta electronică, reţeaua WWW („World Wide Web”), cunoscută şi sub numele simplu de „web”, VoIP voice over Internet protocol (voce peste protocolul Internet), care vă permite folosirea computerului pe post de telefon prin Internet, jocuri şi programe de conversaţie prin mesaje instantanee.
Multe dintre aceste servicii sunt asigurate de programe care pot fi descărcate gratuit de pe web.


Publicat

în

de către

Etichete:

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.