Pornirea sistemului de ajutor şi asistenţă Windows

a. Deschideţi sistemul de ajutor apăsând tasta Windows + F1. Verificaţi titlul cu Jaws + F1
b. Deschideţi cu tasta Windows meniul Start şi scrieţiîn caseta de căutare cuvântul „ajutor” şi mutaţi focarul pe „Ajutor şi asistenţă Windows” din grupul de potriviri Programe sau apăsaţi imediat Enter în caseta de căutare după ce aţi scris cuvântul ajutor.
c. Deschideţi meniul Start şi apăsaţi tab pentru a muta focarul în coloana din dreapta. Apăsaţi tasta „A” până auziţi „Ajutor şi asistenţă”.

Pagina de Start pentru Ajutor şi asistenţă Windows

După deschiderea ferestrei Ajutor şi asistenţă Windows identificaţi opţiunile etichetate grafic folosind comenzile rapide asociate lor.
a. Mutaţi focarul cu tasta tab pe o legătură şi apăsaţi Enter pentru a deschide pagina web care îi corespunde.
b. Apăsaţi combinaţia Alt + săgeată stânga şi apoi Alt + Săgeată dreapta pentru a trece de la o pagină la alta. Verificaţi de fiecare dată conţinutul paginii pentru a observa schimbarea.
c. Reveniţi cu combinaţia Alt + Home la pagina „Pagină de pornire Ajutor şi asistenţă”.
d. Apăsaţi Control + P pentru a iniţia procesul de imprimare.
e. Apăsaţi Alt + a pentru a deschide meniul „Întrebaţi”.
a. Observaţi că puteţi alege ajutorul Online dacă sunteţi conectat la Internet.
f. Apăsaţi combinaţia Alt + O pentru a intra în meniul opţiuni în care găsim şi butonul „Răsfoire web”. Apăsaţi butonul Răsfoire şi experimentaţi acest mod de afişare a ajutorului.
g. Activaţi legătura „Ajutor integral”, pentru a vă întoarce la cuprins.
h. Apăsaţi din nou combinaţia Alt + O şi folosiţi dialogul Gasire pentru a căuta un cuvânt în pagina curentă.
i. „Apăsaţi combinaţia Alt + M pentru a deschide caseta „Mai multe opţiuni de asistenţă”
j. Activaţi mai multe legături pentru a trece dintr-o pagină în alta.
k. Mergeţi la pagina de start a sistemului de ajutor şi asistenţă apăsând combinaţia Alt + Home şi apăsaţi tab până ajungeţi pe legătura „Cum să începeţi să utilizaţi computerul” şi activaţi această legătură.
l. Mergeţi la începutul paginii descchise şi activaţi legătura „Afişare totală”, citiţi pagina pe care vă aflaţi şi apoi mergeţi înapoi în partea de sus şi activaţi „Ascundere totală. Observaţi cum se adaugă şi dispar informaţiile suplimentare.
m. Pentru a ajunge pe caseta de căutare de oriunde aţi fi apăsaţi Control + Home pentru a vă duce la începutul paginii şi apăsaţi apoi combinaţia Shift + tab.
n. Experimentaţi şi următorul mod de a ajunge în caseta de căutare: apăsaţi combinaţia Jaws + 3 de pe blocul qwerty care face ca cititorul de ecran Jaws să nu interpreteze următoare comandă de la tastatură şi apăsaţi F3.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.