Programe şi caracteristici (dezinstalarea programelor)

Cum se dezinstalează un program – tutorial practic.
Deschideţi meniul Start cu tasta Windows şi scrieţi în caseta de căutare „programe şi cara”, fără să mai apăsaţi Enter. Apăsaţi săgeată în jos până treceţi de titlul grupului Panou de control şi poziţionaţi focarul pe elementul „Programe şi caracteristici” Apăsaţi Enter pentru a activa această fereastră.

b. Deschideţi meniul Start cu tasta Windows, apăsaţi tab pentru a muta focarul în coloana din dreapta meniului şi apoi tasta „P” până ajunge focarul pe Panoul de control şi apăsaţi Enter. Dacă sunteţi în fereastra numită „Toate elementele din Panoul de control” înseamnă că sunteţi în ordonarea alfabetică şi căutaţi elementul dorit apăsând de mai multe ori tasta „P” şi Enter la final.
c. Dacă titlul este „Panou de control” înseamnă că sunteţi în ordonarea implicită după categorii şi trebuie să căutaţi legătura „Dezinstalare program” şi să apăsaţi Enter pe ea.
d. O altă variantă în acest caz este să reveniţi la caseta de căutare cu Shift + tab imediat ce aţi auzit butonul Categorii şi să tastaţi aici cuvântul prog urmat de Enter. Apăsaţi apoi tab pentru a intra în fereastra Panoului de control şi activaţi prima legătură, numită „Programe şi caracteristici”
e. După ce intraţi în lista programelor, în mod normal nici unul nu este selectat. Dacă totuşi este selectat un program deselectaţi-l cu Control + bara de spaţiu. Deschideţi meniul context cu ajutorul căruia puteţi sorta programele în altă ordine. Închideţi cu Escape acest meniu.
f. Deplasaţi focarul pe un anumit program cu săgeţile verticale sau folosind deplasarea cu prima literă.
g. Dacă apăsaţi Enter va începe procesul de dezinstalare. Pentru a exemplifica dezinstalarea instalaţi în prealabil un program simplu.
h. Apăsaţi de mai multe ori tab până ajugeţi pe legătura „Vizualizare actualizări instalate”. Activaţi această legătură pentru a intra în lista actualizărilor.
i. Cu focarul pe o actualizare, deschideţi meniul context şi alegeţi opţiunea „Dezinstalare” (Nu dezinstalaţi totuşi vreo actualizare, ci oferiţi doar un exemplu de simulare).
j. Tot în fereastra Programe şi caracteristici există legătura „Activare sau dezactivare caracteristici Windows” care poate adăuga sau elimina componente noi la sistemul Windows. Exploraţi cu atenţie şi această facilitate. Puteţi instala ca exemplu un client FTP.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.